Wie zijn wij?

Wij zijn Chiro Kreale, de meisjeschiro van Sint-Gillis-bij-Dendermonde. We zijn reeds 67 jaar actief als jeugdwerking en staan onder de overkoepelende organisatie ‘Jeugd Zonder Dak’. Samen met KSA Sint-Arnout vind je ons elke zondag terug op onze terreinen in de Torrestraat. De leidsters staan hier met veel plezier op jou te wachten!

Voor wie?

Voor alle meisjes vanaf 6 jaar die zich willen amuseren op een zondagnamiddag! Kom gerust eens meespelen. Je kan drie zondagen proberen voor je effectief ingeschreven moet worden. Onze inschrijvingen lopen vanaf september tot de ledenstop.

Wat doen we?

Elke zondag vanaf 14 uur verzamelen we in de formatie op het plein. Nadien spelen we leuke spelletjes of gaan we op activiteit met onze eigen groep. De groepen zijn onderverdeeld volgens leeftijd:

Ribbels: 6-8 jaar

Speelclub: 8-10 jaar

Kwiks: 10-12 jaar

Tippers: 12-14 jaar

Tiptiens: 14-16 jaar

Aspi’s: 16-18 jaar

 

Weekends en kampen

Buiten onze leuke chirozondagen voorzien we enkele keren per jaar ook andere activiteiten:

In september trekt de leiding er samen met de twee oudste groepen op uit om deel te nemen aan trapsgewijs. Dit is een weekend voor alle jeugdbewegingen van Dendermonde en omstreken.

In oktober is er ons jaarlijks feestweekend! Kom zeker eens langs op onze mosselsouper. Daar geniet je van lekkere mosseltjes met friet of heb je liever balletjes in tomatensaus? Ook kan je komen kijken naar de beste acteertalenten van de leidingsploeg op het leidingstoneel, om daarna te gaan feesten op Krealeeteedee, onze jaarlijkse chirofuif.  

In maart trekken we met onze drie jongste groepen op Klein Weekend. Hier maken de kinderen al wat kennis met het bivakgevoel.

Alle groepen hebben ook een eigen afdelingsdag, waar ze met hun leefdtijdsgenoten van over heel Dendermonde samen spelen. Bij de oudsten blijft het niet bij een dag, zij gaan op een heel weekend! Bij de tiptiens heet dit Ketiweekend, bij de aspi’s Aspiweekend.

Meer info over deze speciale activiteiten krijg je op het moment zelf.

En uiteraard gaan we ook elk jaar op groot kamp! Dit valt steeds van 31 juli t.e.m 10 augustus of van 1 augustus t.e.m 11 augustus. Zet maar al vast in je agenda, want dit valt niet te missen!